Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aanpassingen aan fietsoversteekplaatsen op kruispunt Geelseweg (N13) met Sint-Sebastiaanstraat en Gerheiden Olen

Sebastiaanstraat OLEN

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf 19 augustus aanpassingen uit aan de fietsoversteekplaatsen op het kruispunt van de Geelseweg (N13) met de Sint-Sebastiaanstraat en Gerheiden in Olen.

De werken duren vier weken. Gedurende die periode zijn de zijstraten afgesloten van het kruispunt. Op de Geelseweg blijft verkeer in beide richtingen steeds mogelijk. Ter hoogte van de werfzone passeren de weggebruikers beurtelings via tijdelijke verkeerslichten.

Vandaag zijn de fietsoversteken op het kruispunt van de Geelseweg met de Sint-Sebastiaanstraat en Gerheiden enkelrichting. Om de fietsveiligheid te verhogen, vormt AWV deze om tot dubbelrichtingsoversteken. De aansluiting van de oversteken op de fietspaden in de zijstraten wordt eveneens verbreed. 

 

Vier weken werken, doorgaand verkeer op N13 blijft mogelijk 

De werkzaamheden starten op maandag 19 augustus en duren vier weken in totaal. De eerste twee weken werkt AWV op de Geelseweg (N13) aan de zijde van Gerheiden. De laatste twee weken is de kant van de Sint-Sebastiaanstraat aan de beurt. De Geelseweg is gedurende die periode niet toegankelijk vanuit de Sint-Sebastiaanstraat, Gerheiden, de Van Ganzenstraat en de Hoefsmidstraat en omgekeerd. Verkeer op de N13 blijft beurtelings mogelijk via tijdelijke lichten.

Verkeer op lange afstand volgt een omleiding via de E313 - afrit Herentals-Oost [22] - Koning Boudewijnlaan/Aarschotseweg (N152) - Geelseweg via Prima Lux. Fietsers kunnen de werfzone steeds passeren door over te steken en zo de N13 verder te volgen. 

 

Meer info 

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/olen.

 

Betere fietsinfrastructuur in heel Vlaanderen

Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) investeert historisch hoge bedragen in veilige en comfortabele fietspaden. In 2021, 2022 en 2023 ging het om respectievelijk 200, 181 en 176 miljoen euro. In 2024 wordt nog eens 220 miljoen euro geïnvesteerd. 

 

Sinds 2022 werken we aan 200 grote fietswerven over heel Vlaanderen, bovenop net geen 380 km vernieuwd fietspad via extra relancemiddelen. Ook onderhouden we vaker onze fietspaden met nieuwe markeringen, extra veegbeurten of het scheren van hagen. De inspanningen zorgden voor een beter fietsrapport met hogere scores op veiligheid en comfort van fietspaden tegenover het vorige meetjaar.

 

Sint-Sebastiaanstraat 10, Olen, België

Sebastiaanstraat OLEN

Deel dit artikel